Onze top 9 handigste WordPress plugins!

Bij veel aanbod is het vaak lastig om keuzes te maken. Bij het maken van een website heb je ontzettend veel keuze aan plugins. Gelukkig kun je meerdere plugins installeren, maar te veel is ook niet goed… Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben wij een lijstje samengesteld met onze top 9 handigste WordPress plugins. We hebben gekeken naar welke WordPress plugins wij over het algemeen het handigst vinden. Lees verder als jij benieuwd bent naar welke plugins wij gekozen hebben!

 

Wat is een plugin?

Misschien heb je wel eens van plugin gehoord, maar wat zijn plugins nou eigenlijk en wat kun je er mee?

Een plugin is een soort pakket dat je installeert in WordPress. Door het installeren van zo’n pakket voeg je software toe aan je Worpress website. Met deze software kun je heel veel dingen gemakkelijk uitvoeren.

Een voorbeeld hiervan is een plugin waarmee je de visuele aspecten van een website gemakkelijk en sierlijk kunt bewerken. Een ander voorbeeld is een plugin die spam op je website voorkomt. Weer een ander voorbeeld is een plugin die je helpt met het aanmaken van een contactformulier. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Let op: Te veel plugins zijn slecht voor je website! Ze zorgen er namelijk voor dat de laadsnelheid verslechtert. Hierdoor rank je lager in de zoekmachine.

1. Slider Revolution

Actieve installaties: 7+ miljoen

Download: Slider Revolution

Als eerst op de lijst staat een gratis pagebuilder plugin. Deze plugin heeft als doel om je website aantrekkelijker te maken. Met Slider Revolution kun je namelijk zogeheten ‘sliders’ of ‘banners’ maken. De functie van sliders en banners is om een stukje informatie sierlijk over te brengen aan de bezoeker. Menig website bevat een aantrekkelijke slider en banner om de bezoeker aan te spreken. Het voordeel van Slider Revolution is dat het gemakkelijk te gebruiken is. Ervaren of onervaren gebruikers kunnen hiermee geweldige visuals maken voor hun website.

Slider Revolution is enorm handig. Wij raden aan om Slider Revolution exclusief te gebruiken voor het maken van sliders of banners. Voor andere visuele aspecten van je website raden wij je aan andere pagebuilders te gebruiken. Pagebuilders als WPbakery of Elementor worden door ons erg hoog aangeschreven, het is maar net waar je voorkeur ligt.

Op de website van SEO vrienden vind je ook een banner gemaakt met Slider Revolution:

Banner Revolution Slider
Omcirkeld met rood een voorbeeld van een banner.

2. Loco Translate

Actieve installaties: >1+ miljoen

Auteur: Tim Whitlock

Download: Loco Translate

De volgende WordPress plugin is ideaal voor nieuwe websites of websites die meerdere talen willen aanspreken. Met deze plugin kun je namelijk websites automatisch (laten) vertalen. Dit is natuurlijk een must have als je ook mensen wil aanspreken die niet jouw moedertaal spreken.

Verder kun je met deze plugin ook de onopvallende zaken vertalen. Denk hierbij aan een laad logo met daaronder ‘processing data’. Door gebruik te maken van Loco Translate kun je dit aanpassen naar ‘verwerken van data’. Vooral bij het bouwen van een nieuwe website zul je hier veel mee te maken hebben.

Een ander veelvoorkomend voorbeeld gaat over reacties. Vaak zie je op websites ‘0 comments’ staan. Dit is met deze plugin gemakkelijk te vertalen naar ‘0 reacties’. Staat wel zo netjes. ?

Loco Translate biedt de ideale oplossing als het aankomt op vertalen. Om deze reden staat hij in dit lijstje en raden wij jou aan om deze te gebruiken als je problemen ervaart met vertalingen op je website.

3. Google Tag Manger voor WordPress

Actieve installaties: 400.000+

Auteur: Thomas Geiger

Download: Google Tag Manager

Als je statistieken wil meten moet je bepaalde codes op je website plaatsen. Bijvoorbeeld: als je wil weten waar mensen het meest met hun muis overheen bewegen, moet je een code installeren op deze pagina om dat te meten. Met Google Tag Manager hoef je voor al die statistieken geen aparte code te plaatsen op je website.

Google Tag Manager is een programma waarin je diverse statistieken kunt meten. Het is niet langer nodig om al de codes individueel op de website te plaatsen, met Google Tag Manager heb je namelijk 1 overzicht. Je kunt gemakkelijk al je codes kwijt in Google Tag Manager in plaats van alles los op je website te zetten. Dit heeft een paar voordelen.

Het voornaamste voordeel is dat je een duidelijk overzicht hebt van alle statistieken die je wil meten. Daarnaast is het makkelijk om codes toe te voegen en te gebruiken. Het kan nog wel eens voorkomen dat er na een update een code verprutst wordt. Deze plugin zorgt ervoor dat er geen problemen zullen ontstaan na een update.

4. WPS Hide Login

Actieve insallaties: 800.00+

Auteur: WPServeur

Download: WPS Hide Login

Met deze WordPress plugin kun je een website veiliger maken. Je kunt hiermee een URL veilig aanpassen, maar ook wachtwoorden en gebruikersnamen toevoegen.

Wanneer je een nieuwe (test) website aan het maken bent, wil je misschien niet dat iedereen toegang heeft tot deze website. Met WPS Hide Login kun je onder andere een wachtwoord toevoegen aan de website, zodat niet iedereen erbij kan. Ook kun je hiermee een beveiliging op de achterkant (WordPress) van de website zetten. Dit kan zijn door een gebruikersnaam en wachtwoord toe te voegen, maar ook door de URL aan te passen.

Als je opzoek bent naar extra veiligheid voor je website, is WPS Hide Login een plugin die je hier goed bij kan helpen. Wij raden je aan dat je je website goed beveiligt en beschermt tegen ongewenste bezoekers.

Voorbeeld WPS Hide Login
Voorbeeld WPS Hide Login

5. Booster for WooCommerce (webshop)

Actieve installaties: 80.000+

Auteur: Pluggabl LLC

Download: Booster for WooCommerce

Als je een webshop wil maken is WooCommerce dé WordPress plugin. Met WooCommerce kun je gemakkelijk content beheren, het is namelijk een opensource plugin. Opensource geeft vrijheid die ervoor zorgt dat alles van jou is. Je kunt zelf de mogelijkheden en gegevens bepalen.

Booster for WooCommerce is ook een plugin. Het is in feite een WooCommerce add-on die je extra opties en mogelijkheden geeft. Het voornaamste doel van de Booster for WooCommerce is om je webshop managen makkelijker te maken. Voorbeelden van de mogelijkheden die Booster for WooCommerce biedt:

  • Voeg alle munteenheden en cryptogeld toe,
  • Stel de productbeschikbaarheid in op datum of tijd,
  • Voeg aangepaste velden toe aan de afrekenpagina (1 veld toegestaan ​​in de gratis versie),
  • Valuta’s berekenen. Werkt wisselkoersen automatisch bij,
  • Tekst toevoegen welke op elke productpagina zichtbaar is.

Als je een webshop hebt, is WooCommerce zeker een aanrader. Het kan vrijwel alles wat je nodig hebt tijdens het maken van een webshop. Voor extra gratis opties kun je Booster for WooCommerce downloaden.

6. Smush

Actieve installaties: >1+ miljoen

Auteur: WPMU DEV

Download: Smush

Met deze plugin kun je afbeeldingen die je gebruikt op je website optimaliseren. Grote bestanden op je website zorgen ervoor dat je website langzamer loopt. Dit is erg gebruiksonvriendelijk en Google rankt websites met lage snelheden lager in de zoekmachine.

Er is met Smush toch een manier om veel foto’s te gebruiken. Deze WordPress plugin zorgt er namelijk voor dat het bestand van de foto wordt verkleind. Op de voorkant zie je geen verandering, de foto is nog hetzelfde. Op de achterkant van de website is het bestand van de foto kleiner.

Als je meer websitebezoekers wil, moet je zoveel mogelijk doen om hoger in de zoekmachine te komen. Ook het reduceren van onnodig snelheidsverlies is hier onderdeel van. Om deze reden raden wij jou aan om nu Smush te installeren voor een snellere website.

7. Redirection

Actieve installaties: >1+ miljoen

Auteur John Godley

Download: Redirection

Heb jij er wel eens last van dat je terecht komt op een webpagina die een foutmelding geeft? Een 404 error bijvoorbeeld? Met de WordPress plugin Redirection kun je voorkomen dat dit gebeurt op je eigen website.

Het nut van Redirection is om de gebruikersvriendelijkheid en zoekmachine ranking te verbeteren. Door het verminderen van foutmeldingen zullen bounce rates lager zijn. Hierdoor kan het zo zijn dat je hoger in de zoekmachine komt. Al met al raden wij hierdoor Redirection aan als je problemen met foutmeldingen en verkeerde pagina’s wil voorkomen.

Let op: Als het gaat om zoekmachine optimalisatie is een snelle website is erg belangrijk.

8. W3 Total Cache

Actieve installaties: >1+ miljoen

Auteur: BoldGrid

Download: W3 Total Cache

Ook deze plugin bevordert de snelheid van de website. Wanneer je een pagina van een website opent worden er diverse programma’s en bestanden geladen (HTML, CSS, JavaScript, etc.). Deze bestanden worden elke keer uit de database gehaald. Door W3 Total Cache te gebruiken kun je ervoor zorgen dat de bestanden worden opgeslagen in een ‘cache’. De pagina hoeft dus niet elke keer opnieuw alle gegevens op te halen, maar haalt de informatie uit de cache. Het klinkt ingewikkeld, maar W3 Total Cache is zeker een aanrader!

9. Yoast SEO

Actieve installaties: 5+ miljoen

Auteur: Team Yoast

Download: Yoast

Last but not least; Yoast, onze onbetwiste nummer 1 voor iedereen die een website aan het bouwen is en hoger in de zoekmachine wil ranken. Met Yoast krijg je namelijk inzicht in hoe je je webpagina het best kunt optimaliseren voor de zoekmachine.

Met Yoast kun je de SEO en de leesbaarheid van de tekst optimaliseren. Je krijgt bijvoorbeeld inzichten in hoe lang de meta-beschrijving moet zijn, of je wel uitgaande links hebt toegevoegd en zelfs hoe lang de tekst moet zijn. Je kunt gegevens invullen zoals op welk zoekwoord je wil ranken of wat de SEO-titel is en Yoast verwerkt het in Google.

Wil je meer weten over meta-beschrijving? Lees dan ons blog artikel over wat metadata is en hoe het werkt.

Voorbeeld Yoast
Voorbeeld Yoast analyse

Heb je verder nog vragen over WordPress plugins en wat ze voor jouw website kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter