Online marketing

Wat is online marketing?

Online marketing omvat alle bedrijfsactiviteiten die gericht op het afzetten van producten en diensten en het ontwikkelen van klantrelaties via het internet. Daarnaast is online marketing de snelst groeiende vorm van direct marketing en wordt het ook wel  e-marketing of internetmarketing genoemd.

Online marketing bestaat onder andere uit e-mail marketing, het inzetten van social media marketing, zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA).

Het ultieme doel van online marketing is dat het leidt tot conversies. Een conversie kan meerdere dingen zijn, zoals het invullen van een contactformulier, het doen van een online aankoop, het achterlaten van een terugbelverzoek of het bezoeken van een bepaalde pagina.

Het creëren van een goed uitgedachte online marketing strategie is essentieel voor het optimaal bereiken van je doelgroep. SEO vrienden is een online marketing bureau en kan je helpen bij het opzetten en uitvoeren van de juiste strategie voor jouw website of webshop.

Jouw online strategie eens goed onder loep nemen?

Wij denken graag met je mee!

Online marketing Google Ads

De voordelen van online marketing

Een groot voordeel van online marketing is dat het goed meetbaar is. Dit in tegenstelling tot de traditionele marketingkanalen zoals advertenties in geprinte bladen, radio en TV die moeilijk meetbaar zijn. Bij de traditionele marketingkanalen schiet je eigenlijk met hagel en missen kogels hun doel waardoor er veel geld wordt verspild.

Online marketing is real time meetbaar waardoor je op elk moment exact kunt monitoren en analyseren wat de effectiviteit is van een campagne. Zo laat de verkregen data zien hoeveel mensen op een vertoning klikken, in welke regio, op welk tijdstip, hoe vaak en hoe lang een webpagina bekeken wordt, hoe lang bezoekers op je website blijven, waar ze afhaken en meer. Op basis van al deze informatie kan de campagne dan worden verfijnd en kunnen de budgetten worden bijgesteld.

Ook bestaat de mogelijkheid om een A en een B versie van een bepaalde campagne te laten draaien waarmee je goed in staat bent om het resultaat van verschillende technieken en uitingen te vergelijken. Zo heeft elke klant zijn eigen specifieke doelgroep en wensen en is elke vorm van online marketing een stuk maatwerk waarbij we je graag van dienst zijn.

Meer aanvragen en omzet door data analyse?

Meten is weten! Neem contact op om te vragen hoe wij je hiermee kunnen helpen!

Voorbeelden van online marketing

Het inzetten van Google Ads zoekadvertenties om zo bovenaan in Google te staan. Je kunt je doelgroep heel specifiek targetten op basis van onder andere zoekgedrag, locatie en tijd. Hierdoor zorg je ervoor dat je hele relevante bezoekers op je website krijgt. Je betaalt per klik of X-aantal vertoningen op jouw advertentie.
Het inzetten van social media om meer naamsbekendheid te creëren voor je merk. Op social media kun je gericht targetten op onder andere demografie, interesse en locatie.
Je optimaliseert de website en zorgt ervoor dat je website goed gevonden wordt in de zoekmachines wanneer potentiële klanten op zoek zijn naar jouw product of dienst. Dit doe je door je website of webshop technisch en tekstueel zo in te richten, dat Google deze belangrijk gaat vinden en goed indexeert.
Je verzamelt e-mailadressen van je klanten, waarna je ze nieuwsbrieven stuurt om zo de interesse in jouw product of dienst op te wekken. Op deze manier vergroot je de kans dat klanten bij je terug blijven komen.

Online marketing bij jou in de buurt:

Comments are closed.

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 18 beoordelingen
Scroll Up BEL DIRECT