Een broken link is een link die naar een pagina of website leidt die niet meer bestaat. In de regel wordt er dan een 404-foutmelding vertoond.

Hieronder vind je verdere toelichting. In het online marketing woordenboek van SEO vrienden vind je diverse termen die te maken hebben met SEO, SEA en online marketing. Heb je vragen of mis je een woord? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

SEOvrienden-Academy

Wil je het maximale uit je website halen?

Broken link betekenis

Broken links (ook wel dead links of dode links genoemd) geven een foutmelding in de vorm van ‘error 404’. Wanneer je op een broken link terecht komt, ben je verwezen naar een pagina die niet meer werkt, niet bestaat of is verhuisd. Dit kan voor een websitebezoeker erg vervelend zijn en ervoor zorgen dat je een hoge bounce rate op de webpagina hebt. Om de bounce rate te verlagen, is het verstandig om de 404 pagina te aan te passen naar de style van jouw website. Daarbij kan je een paar algemene links toevoegen die ervoor zorgen dat de bezoeker alsnog gemakkelijk kan doorklikken.

 

Oorzaak broken link

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor het ontstaan van deze links. Het kan gebeuren als er een pagina wordt verwijderd door de beheerder of dat de bezoeker de URL verkeerd invoert. Ook het aanpassen van de URL van een webpagina kan de oorzaak zijn van een 404 pagina. Het is daarom belangrijk om een redirect in te stellen op het moment dat er een wijziging is van een URL, of naar een relevante pagina te redirecten op het moment dat een pagina verwijderd moet worden.

 

Broken link checker

Een broken link checker is er om jouw website te controleren op gebroken links. Als je een website met veel pagina’s beheerd, is de kans groot dat er broken links in voorkomen. Het is lastig om die zelf allemaal te identificeren, vandaar dat het wordt aangeraden om gebruik te maken van een programma die automatisch alle links van jouw website doorloopt.

Een voorbeeld van een tool met een broken link checker functie is de Search Console van Google. Via deze tool krijg je verbeterpunten van je website en hoe je deze moet oplossen.

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over broken link, neem dan gerust contact met ons op. Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO – zoekmachine optimalisatie – en SEA – zoekmachine adverteren.

Is je bedrijf niet gevestigd in een van de onderstaande regio’s? Ook dan zijn wij je uiteraard graag van dienst!

Alkmaar – Almelo – Almere – Alphen aan den Rijn – Altena – Amersfoort – Amstelveen – Amsterdam – Apeldoorn – Arnhem – Assen – Barendrecht – Barneveld – Bergen op Zoom – Breda – Capelle aan den IJssel – De Fryske Marren – Delft – Den Bosch – Den Haag – Den Helder – Deventer – Doetinchem – Dordrecht – Ede – Eindhoven – Emmen – Enschede – Goeree Overflakkee – Gooise Meren – Gouda – Groningen – Haarlem – Haarlemmermeer – Hardenberg – Harderwijk – Heerenveen – Heerhugowaard – Heerlen – Helmond – Hengelo – Het Hogeland – Hilversum – Hoeksche Waard – Hollands Kroon – Hoogeveen – Hoorn – Houten – Kampen – Katwijk – Krimpenerwaard – Lansingerland – Leeuwarden – Leiden – Leidschendam Voorburg – Lelystad – Lingewaard – Maastricht – Meierijstad – Middelburg – Midden Groningen – Nieuwegein – Nijmegen – Nissewaard – Noordoostpolder – Oosterhout – Oss – Overbetuwe – Pijnacker Nootdorp – Purmerend – Rijswijk – Roermond – Roosendaal – Rotterdam – Schagen – Schiedam – Sittard Geleen – Smallingerland – Stichtse Vecht – Súdwest Fryslân – Terneuzen – Tilburg – Utrecht – Utrechtse Heuvelrug – Veenendaal – Velsen – Venlo – Vijfheerenlanden – Vlaardingen – Waalwijk – Weert – West Betuwe – Westerkwartier – Westland – Woerden – Zaanstad – Zeist – Zoetermeer – Zutphen – Zwolle

Comments are closed.

Max Vd L.
Max Vd L.
12:18 12 Mar 21
Top service! Maken internet marketing super inzichtelijk en zijn erg duidelijk in wat ze allemaal voor je doen en kunnen betekenen. Wordt bijgestaan door Jesse, echt een toffe behulpzame gast!
Jordy J.
Jordy J.
16:34 17 Dec 20
Hele fijn en professioneel internet marketing bedrijf. Samenwerking tussen onze organisaties verloopt zeer goed!
murat T.
murat T.
12:10 17 Dec 20
Ik ben op gesprek geweest en ervaarde ik het heel professioneel.Goede uitleg en geen moielijke worden.
Mark E.
Mark E.
16:14 24 Nov 20
Michel S.
Michel S.
16:28 21 Sep 20
Aanrader, goede ervaring met SEO website en vermeldingen. Klantvriendelijk, kennis en service is erg hoog. Ik kan dit iedereen aanraden!
Daan van M.
Daan van M.
20:17 02 Mar 20
Fijn om met jullie samengewerkt te hebben! Wie weet tot de volgende keer!
Markus D.
Markus D.
15:22 02 Mar 20
Blij met het eindresultaat. Van begin tot eind goed geholpen en er werd voortdurend naar mijn wensen geluisterd. Zeker aan te bevelen!
Laurens J.
Laurens J.
18:56 01 Mar 20
Duidelijk informatie en geweldig geholpen. Jesse weet waar hij het over heeft en kan ik iedereen aanraden!
Reinier M.
Reinier M.
10:14 19 Feb 20
Prima Online Marketing bureau, persoonlijk en kundig. Goede uitleg wat en hoe ze de campagne opzetten. Een Online Marketing bedrijf wat echt meedenkt!
Stephan J.
Stephan J.
12:13 21 Nov 19
Jesse van SEO Vrienden was uiterst behulpzaam en proffesioneel. SEO Vrienden is aan te raden voor elke webshop om meer traffic te genereren en dus hogere potentiële omzet!
Anouska C.
Anouska C.
15:33 15 Nov 19
SEO vrienden heeft mijn website en addwords campagne aangepakt. Vrijwel direct werd mijn bedrijf Lipdubfilm beter gevonden en kwamen er meer aanvragen. Een hele zinvolle investering, die zichzelf terugbetaald.Jesse neemt de tijd om zich te verdiepen mijn doelgroep en de concurrentie. De eerste lidpubs voor bedrijfsuitjes staan alweer in de agenda en hopelijk volgen er nog veel meer.
Amber H.
Amber H.
08:28 31 Oct 19
Ben blij verrast met de praktische tips, de kennis èn de positieve en frisse benadering. Nèt dat stapje extra willen zetten om mijn bedrijf nog beter op de kaart te zetten. Top. Dank Jesse!
RJ D.
RJ D.
05:11 25 Oct 19
Toppers zijn het. Bedankt voor jullie hulp.
Tim B.
Tim B.
14:42 23 Oct 19
Fijne mensen om mee te werken. Je merkt aan alles dat ze bij SEO vrienden veel ervaring hebben met online marketing.
Startup S.
Startup S.
17:20 21 Oct 19
SEO vrienden was erg behulpzaam en wist razendsnel onze website om te toveren om beter vindbaar te zijn. Ook achter de schermen functioneert deze nu veel beter. Een echte aanrader voor bedrijven die beter gevonden willen worden!
Michel H.
Michel H.
14:02 09 Oct 19
Bij Seovrienden kun je terecht voor een goed SEO en SEA advies. Het concept vrienden past perfect bij de persoonlijke werkwijze! Succes jongens.
Vakantiehuis K.
Vakantiehuis K.
09:37 12 Sep 19
Al enkele jaren worden onze websites onderhouden door dit bedrijf. Wij zijn erg tevreden.
ZVI-OOZ
ZVI-OOZ
09:24 12 Sep 19
Goede ervaring met deze SEO jongens. Hebben verstand van zaken. No nonsens. Begrijpbare taal in hun plan van aanpak. Dankzij hun hulp wordt onze website beter bezocht en is het aantal aanvragen behoorlijk gestegen.
Scroll Up BEL DIRECT