SEO voor webshops

Iedereen wilt zoveel mogelijk traffic naar zijn of haar webshop, maar hoe zorg je daarvoor? Verkeer uit advertenties en social media converteert vaak niet zo goed als zoekmachineverkeer. In plaats van dat je doelgroep toevallig de advertentie tegenkomt op Instagram of YouTube, zijn ze specifiek op zoek naar een product of dienst. Met SEO (Search Engine Optimization) kun je ervoor zorgen dat jouw website beter gevonden wordt in de zoekmachines.

 

  1. Wat is SEO?
  2. Hoe werkt SEO?
  3. Hoe wordt mijn webshop beter vindbaar?
  4. Zoekwoorden optimaliseren
  5. Linkbuilden

1. Wat is SEO?

SEO draait om alle activiteiten die je verricht om jouw webshop/website organisch beter vindbaar te maken in zoekmachines. In tegenstelling tot SEA (Search Engine Advertising) hoef je hier niet voor te betalen. Het gaat er met SEO om dat je een kwalitatief goede website hebt met relevante content. Op die manier kom je hoger in de ranking te komen van de zoekmachine.

2. Hoe werkt SEO?

Het optimaliseren van je website bestaat uit verschillende factoren die er samen voor zorgen dat jouw webshop hoger in de ranking komt te staan. Het optimaliseren van de belangrijkste zoekwoorden is een factor, maar ook het schrijven van relevante content, linkbuilding en het hebben van een duidelijke website structuur is van belang.

3. Hoe wordt mijn webshop beter vindbaar?

Om beter gevonden te worden in Google moet je ervoor zorgen dat jouw pagina aansluit op de zoekvraag. Ook is het van belang dat je een goede website structuur hebt met een duidelijke opbouw. Breng structuur aan door categorieën toe te voegen. Een goede structuur van een logisch opgebouwde website bevat minimaal een homepage met links naar ‘over ons’, ‘klantenservice’, en ‘veel gestelde vragen’. Verder behoren blogs bij een goede website structuur.

Het helpt als de laadsnelheid van je website snel is. Google hecht namelijk veel waarde aan een goede gebruikerservaring. Een laadsnelheid van 1,4 seconde is volgens Google ideaal.

Het allerbelangrijkste aspect van een website is content. Zonder kwalitatieve contact kan je niet hoog scoren. Hieronder vallen teksten die SEO-richtlijnen volgen, maar ook video’s en PDF’s.

4. Zoekwoorden optimaliseren

Wanneer gebruikers iets opzoeken in een zoekmachine, voeren ze zoekwoorden in. Het doel is dat relevante zoekwoorden voor jouw product of dienst naar jouw website leiden. Google moet zien dat jouw pagina relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker. De missie van Google is namelijk om altijd de gebruiker bijpassende websites en informatie te tonen. Als je er dus voor zorgt dat jouw content relevant is voor de gebruiker, kom je snel hogerop in de rankings van Google.

5. Linkbuilding

Een andere belangrijke SEO techniek is linkbuilding. Zoekmachines zoeken naar links op websites omdat ze zo kunnen zien welke websites relevanter zijn dan de ander. Des te meer relevante links jij op je website hebt staan des te hoger Google je plaatst in de zoekmachine.

Heb je nog vragen over SEO voor je webshop? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je meer weten over SEO om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO – zoekmachine optimalisatie – en SEA – zoekmachine adverteren.

Laat een reactie achter

Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 16 beoordelingen
Scroll Up BEL DIRECT